Chemische wasser

Chemische wassers fungeren als emissiecontrolesysteem

Chemische scrubberkolommenDe gewone chemische scrubber maakt gebruik van een centrifugaalventilator en bevat chemische reagentia en additieven. Het verontreinigde gas wordt door de chemicaliën geleid waar de geurcomponenten of gevaarlijke chemische componenten oplossen terwijl het schone gas door de schoorsteen wordt vrijgegeven. Op deze manier fungeren chemische wassers als emissiecontrolesystemen.

De efficiëntie van de chemische scrubber

Het rendement van de chemische wasser hangt af van de massaoverdracht van divergente fasen en de hoeveelheid tijd die het gas nodig heeft in de integratiefase. Dit houdt in dat chemische wassers moeten worden ontworpen om te voldoen aan de gewenste absorptie- en verwijderingsefficiëntie. Een chemische scrubber met een pakking heeft meestal een groot uitwisseloppervlak waardoor verontreinigingen uitstekend in de wasvloeistof kunnen worden geïntegreerd. Het hoge volume kan echter een ongewenste drukval veroorzaken en heeft een hoger risico op verstopping, waardoor het niet effectief is voor grote installaties. Dit probleem kan worden opgelost door een open spuitsysteem te gebruiken.

De verdeling van wasvloeistof in de chemische scrubber

De verdeling van wasvloeistof wordt meestal bereikt door drainagegaten en drainagebuizen met willekeurige pakkingen en sproeiers. Chemische wassers met een open sproeisysteem hebben echter geen willekeurige of gestructureerde pakkingen en moeten dus het kleine reactieoppervlak compenseren.

{laadpositie contentbox}

Het reinigingsproces in de chemische scrubber

Horizontaal chemisch scrubbersysteemChemische dosering en waterbehandeling worden gedaan door de wasvloeistof te recirculeren met behulp van een centrifugaalpomp. Omdat de waterhardheid van invloed is op de efficiëntie van het reinigingsproces van de chemische scrubber, kunnen waterontharders of een waterontstrijkingssysteem worden gebruikt. Oplosbare gasverontreinigingen kunnen worden verwijderd door veel waswater te gebruiken als een open spoelsysteem zonder het opnieuw door het systeem te pompen. Omdat chemicaliën echter direct in het waswater worden gedoseerd, wordt het waswater de wasvloeistof.

De kwaliteit van het uitgestoten gas wordt gemeten door de kwaliteit van de wasvloeistof te volgen, zoals de pH en het chloorgehalte. Bovendien wordt een specifieke analysator gebruikt om de emissie betrouwbaar te beheersen door onmiddellijk de aanwezigheid van eventuele resterende verontreinigingen in het gas te beoordelen. Het is van het grootste belang om de chemische wassers te ontwerpen, rekening houdend met factoren zoals materiaalkwaliteit, gewicht, weerstand tegen corrosie, en fundering en ondersteuning om verhoogde efficiëntie te garanderen. Roestvrij staal heeft meestal de voorkeur voor chemische wassers, omdat het aan deze eigenschappen voldoet.

Maak kennis met de mogelijkheden van op maat gemaakte chemische wassers

Benieuwd naar alle mogelijkheden van chemische wassers? We delen graag alle inzichten van chemische wassers.

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op