Scrubber voor beitsbaden

Scrubber for pickling bathsScrubber voor beitsbaden

Door middel van beitsen wordt het metaaloppervlak aangetast en gereinigd om vuil en vet te verwijderen en zuren zorgen voor een goede oppervlaktevoorbereiding voor de volgende processtappen. Anodiseren is de elektrochemische behandeling van het oppervlak van aluminium. De natuurlijke oxidelaag wordt opnieuw opgebouwd door een kunstmatige oxidelaag. De aldus gevormde oxidelaag is moleculair verbonden met het basismateriaal en biedt daardoor de beste hechting voor een tweede oppervlaktebehandeling (bijvoorbeeld lak). De oxidelaag biedt een goede bescherming tegen corrosie en slijtage.

De polypropyleen horizontale gaswasser inclusief geïntegreerde buffertanks. De gaswasser bestaat uit twee trappen. Het verontreinigde gas komt de eerste trap binnen via een zij-ingang door een gelijkrichter om een laminaire luchtstroom te verkrijgen. Het gas wordt geleid door waswaterdruppels en nevel met opgelost NaOH die met sproeiers wordt verspreid. Deze eerste fase heeft een eigen waterbuffer waaruit het moet worden rondgepompt. Vervolgens wordt het gas door een tussenscheider ontdaan van druppels. Het is de bedoeling dat hier een eerste scheiding van druppels plaatsvindt.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Hierna wordt het gas over een tweede wastrap met een eigen waterbuffer geleid. In deze wasfase wordt vers water zonder additieven verspreid door sproeiers. Tenslotte worden de ontstane druppels gescheiden door een druppelscheider.

Gas flow rate : 3,000 Nm3/h
Gas : HCl in lucht

Iwaki chemisch bestendige pomp
Endress + Hauser debietmeter op de distributieleiding
Endress + Hauser pH-zender, druktransmitter en temperatuurtransmitter in de externe buffer.
Het systeem is gecompleteerd met een Siemens S7-1500 PLC in een Rittal roestvrije kast.