Scrubber voor het verwijderen van methanol

Scrubber voor het verwijderen van methanolScrubber voor het verwijderen van methanolDe verticale scrubber is een kolom waarin de lucht rechtstreeks wordt bevochtigd door middel van een tegenstroom sproeisysteem met behulp van willekeurige pakkingen. De damp komt onderaan binnen via een halve buis om een laminaire luchtstroom te verkrijgen. De willekeurige pakkingen (Pall-ringen) daarboven dienen om het contactoppervlak te vergroten, met als doel een betere en langere uitwisseling tussen het gas en het wasmedium tot stand te brengen. De sproeikop die zorgt voor het spoelen van de pakkingen is van het type met een volle kegel.

De resulterende druppels in de behuizing kunnen niet in de omgeving worden geloosd en moeten daarom worden opgevangen. Het afvangen van de druppels gebeurt met een draadgaasdemister. Het sproeiwater inclusief de druppels verzamelt zich in de gaasdemister en komt door de zwaartekracht op de bodem van de kolom terecht. Van hieruit wordt het teruggepompt naar de sproeikop (gesloten lussysteem).

Gas flow rate minimum : 400 Nm3/h
Gas flow rate nominal : 700 Nm3/h
Gas flow maximum : 1,000 Nm3/h
Gas samenstelling : gas met methanol
Design temperatuur installatie : 85 °C
Huidige druk : 0 – 100 mbarg

Voor het wassen wordt proceswater gebruikt. Het waswater wordt na elke partij afgevoerd. De installatie is uitgerust met een:

  • Roestvrij stalen 316 kolom
  • Siemens S7-1500 PLC in EX-P kast
  • Geïntegreerde buffer
  • Agglomerator / druppelscheider
  • Gaas demister
  • Centrifugaalpomp geschikt voor ATEX zone

Are you facing any challenges?
Get in touch with us