Geurwasser voor de slachthuizen

Geurwasser voor de slachthuizenGeurwasser voor de slachthuizenDe scrubber bestaat uit drie centrifugaalpompen, een waterbehandelingssysteem en een besturing op basis van Siemens S7-1500 PLC met Ethernet-aansluiting.

De horizontale kruisstroom scrubber bestaat uit een horizontale, rechthoekige behuizing van roestvrij staal 316L.

De scrubber is, gezien in stromingsrichting, opgebouwd uit drie secties die technisch identiek zijn. Elke wassectie bestaat uit een gestructureerde PVC pakking. De afvoer van het verontreinigde waswater wordt geregeld op basis van de gemeten geleidbaarheid.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Eerste oxidatieve wassectie (NaOCl, gecorrigeerd met H2SO4).

De eerste oxidatieve wassectie met een natriumhypochlorietoplossing die kan worden gecorrigeerd met zwavelzuur om de geurvormende elementen te oxideren. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffertank, waar ook de pH-waarde en de vrije chloorwaarde van het waswater worden gemeten, zodat de vereiste hoeveelheid zwavelzuur en natriumhypochloriet automatisch wordt gedoseerd.

Tweede oxidatieve wassectie (NaOCl, gecorrigeerd met H2SO4)
De tweede oxidatieve wassectie met natriumhypochlorietoplossing die kan worden gecorrigeerd met zwavelzuur om de resterende geurvormende elementen te laten oxideren zodat zij geen geurhinder meer kunnen veroorzaken. De dosering van natriumhypochloriet wordt bepaald door middel van een sensor voor vrij chloor met pH-correctie. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffertank, waar ook het vrije chloor en de pH van het waswater worden gemeten, zodat de vereiste hoeveelheid natriumhypochloriet en eventueel (om de pH te corrigeren) zwavelzuur automatisch worden gedoseerd.

Derde wassectie (NaOH)
Basiswassectie met natronloog, voor het neutraliseren van de zuurvormende componenten en het verwijderen van eventueel meegevoerde vrije chloor uit de voorgaande secties. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffertank, waar ook de pH-waarde van het waswater wordt gemeten. Op basis van deze meetwaarden wordt automatisch de vereiste hoeveelheid natronloog in de wassectie gedoseerd.

Dimensies (L x B x H) : 8.800 x 3.000 x 4.000 mm
Gas invoer en uitlaat : Ø 1,800 mm
Materiaal behuizing : AISI 316L
Operationeel gewicht : 40 tons (schatting)

De complete chemische doseerinstallatie bestaat uit:

  1. Container met twee compartimenten voor een besturingskast en aan de andere kant een doseerinstallatie voor de chemicaliën;
  2. Gaswasserpompen;
  3. Instrumentatie voor het meten van: pH, vrij chloor, geleidbaarheid, redox en niveauregeling;
  4. Dosering en opslag van H2SO4, NaOH en NaOCl volgens Kiwa BRL K 21009 en Kiwa BRL K 21011.
Odor scrubber for the slaughterhouses

Odor scrubber for the slaughterhouses

Pakket systeem:

  • Roestvrij stalen 316 behuizing
  • Siemens S7-1500 PLC in container
  • BRL erkend doseersysteem
  • Centrifugaalpompen geschikt
  • KSB centrifugaalpompen
  • Endress + Hauser instrumentatie