NH3-scrubber voor ammoniak- en VOC-verwijdering

NH3-scrubber voor ammoniak- en VOC-verwijderingNH3-scrubber voor ammoniak- en VOC-verwijderingDe tegenstroomwasser bestaat uit een horizontale, rechthoekige behuizing van AISI 316L die, gezien in de stroomrichting, bestaat uit drie in serie opgestelde wassecties waarin gesproeid wordt met een oplossing van zwavelzuur en natriumhypochloriet, vervolgens met natronloog en tenslotte met neutraal waswater. De drie secties zijn structureel identiek. Elke sectie is uitgerust met meerdere opeenvolgende sproeiarmen waarop verstoppingsvrije sproeiers zijn gemonteerd om een lang sproeipatroon te verkrijgen.

Sectie 1: Oxidatieve wassectie (met zuur gecorrigeerd)
Zuur gecorrigeerde (zwavelzuuroplossing) wassectie om ammoniak en amines te neutraliseren, aangevuld met een natriumhypochlorietoplossing om de (geurvormende) elementen te oxideren. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffertank, de pH-waarde, de vrije chloorwaarde en de geleidbaarheid van het waswater worden gemeten in de pers van de pomp zodat de vereiste hoeveelheid natriumhypochloriet automatisch wordt gedoseerd. Indien nodig wordt zwavelzuur gedoseerd om de pH-waarde te regelen.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Sectie 2: Alkaline wassectie
Basis wassectie, die structureel identiek is aan de eerste wassectie, met natriumhydroxideoplossing, om de zuurvormende bestanddelen te neutraliseren en eventueel uit de vorige sectie meegevoerde vrije chloor te verwijderen. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffertank, de pH-waarde en de geleidbaarheid van het waswater worden gemeten in de pers van de pomp. Op basis van deze meetwaarden wordt automatisch de vereiste hoeveelheid natronloog gedoseerd in de geïntegreerde buffer van de wassectie.

Sectie 3: Neutrale sectie
Wassectie, die structureel identiek is aan de eerste en tweede wassectie, met schoon waswater voor een laatste opvang/absorptie van in water oplosbare gasdeeltjes en eventuele dampen van de vorige wassecties.

Pakket systeem

  • Roestvrij stalen 316 behuizing
  • Siemens S7-1500 PLC in container
  • BRL erkend doseersysteem
  • Centrifugaalpompen
  • KSB centrifugaalpompen
  • Endress + Hauser instrumentatie
  • ECON afsluiters
Lengte : 7.200 mm
Breedte : 2.200 mm
Hoogte : 3.200 mm
Operationeel gewicht : 14,000 kg
Gas flow rate : 20,000 - 50,000 Am3/h