Geurwasser voor geur- en smaakstoffen

Geurwasser voor geur- en smaakstoffenEen op maat gemaakte verticale wasser voor een gasstroom van 8.500 Nm3/h uit PP die speciaal is geconfigureerd met een diameter van 1.600 mm en een hoogte van 6.500 mm.

De wasser werkt volgens een zogenaamd closed loop systeem waarbij het wasgedeelte bestaat uit een open sproeisysteem. De wasser heeft verwijderbare sproeilansen uitgerust met tangentiële sproeikoppen verdeeld in twee secties, een agglomerator, een verdeelplaat en een gaasdemper.

Procesbeschrijving

  • Alkalische wassectie met natronloog (NaOH). De dosering van de natronloog moet worden afgestemd op de pH. De wassectie is uitgerust met een inspectieluik. De wassectie bestaat uit sproeiers die in tegenstroom en tegenstroom zijn gemonteerd. De verstoppingsvrije tangentiële sproeiers creëren fijne druppels om zoveel mogelijk stof/gasdeeltjes op te vangen. De sectie is zo geconstrueerd dat de sproeiers door hun gezamenlijk groot debiet tegelijkertijd de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn met een overlappend sproeibeeld op meerdere sproeipijpen achter elkaar gemonteerd, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas de sproeisectie niet kan passeren zonder bevochtigd en gereinigd te worden. Hierdoor zijn pakkingen volledig overbodig, zodat het drukverlies uitzonderlijk laag is en vooral laag blijft. De chemicaliën kunnen worden gedoseerd in de buffertank, waar ook de geleidbaarheid van het waswater moet worden gemeten. Op basis van deze gemeten waarden kan het dan automatisch worden verneveld en aangevuld vanuit de tweede (neutrale sectie), waarna de vereiste hoeveelheid natronloog in de wasser kan worden gedoseerd.
  • De voorafscheider/agglomerator is bedoeld om de grove druppels af te scheiden en de gaasdemister te ontlasten. Zonder voorafscheider/agglomerator kan deze verstopt raken of overbelast raken. Bovendien werkt deze afscheider ook als agglomerator, wat betekent dat de fijne druppels die normaal gesproken niet van elkaar te scheiden zijn, samenklonteren. Kleine druppels coaguleren tot grote(re); hierdoor kan de gaasafscheider optimaal functioneren.
  • De scheidingsbodem voorkomt dat waswater uit de tweede sectie direct terugstroomt naar de eerste alkalische sectie.
  • Boven de scheidingsbodem zijn opnieuw tegenstroomsproeiers gemonteerd voor een tweede wasbeurt.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Tenslotte fungeert een draadgaas demister als een fijne afscheider met een hoge afscheidingsgraad en een laag drukverlies.