Geurwasser voor tabak

Geurwasser voor tabakGeurwasser voor tabak

De bestaande geurwasser wordt geoptimaliseerd met behoud van het principe van het open sproeisysteem, maar wordt omgebouwd naar de beste beschikbare technologie.

De geurwasser zal worden uitgerust met meerdere sproeiarmen met daarop tangentiële sproeiers voor een betere vloeistof-gas integratie. De in de gaswasser te gebruiken sproeiers zijn van het tangentiële type. Het grote voordeel van dit type verstuiver is dat bij deze verstuiver geen inzetstuk nodig is om het verstuivingspatroon te genereren. Het gevolg is dat door het grote boorgat de kans op verstopping of verstopping zeer klein is en in bepaalde gevallen zijn de sproeiers zelfs zelfreinigend. Tangentiële spuitdoppen geven een gelijkmatige druppelverdeling van kleine tot middelgrote druppels over een ringvormig oppervlak. Vergeleken met volledige kegelstraalpijpen hebben holle kegelstraalpijpen tot 30% kleinere druppels, waardoor minstens 80% meer druppels ontstaan. Tegelijkertijd is het spuitoppervlak slechts een fractie ten opzichte van volledige kegelvormige spuitdoppen. Door dit spuitpatroon liggen de druppels zo dicht bij elkaar dat een praktisch ondoordringbaar scherm ontstaat. Door de plaatsing van de sproeiers in de gaswasser wordt een groot deel van de sproeiers tegen elkaar gesproeid. Door de botsing van de druppels ontstaat secundaire druppelvorming, waardoor een nog betere uitwisseling van deeltjes ontstaat.

De sproeiers werken op een hogere druk dan het huidige systeem en als gevolg daarvan was een nieuwe pomp nodig. De gelijkrichter en de druppelscheiders werden vernieuwd door een type met hoog rendement.

De gelijkrichters genereren een zeer kleine drukval door de stromingsbevorderende lamellen, zodat het gas zich over het totale stromingsgebied verdeelt. Daardoor wordt de turbulentie van het binnenkomende gas tenietgedaan en stroomt het als een laminaire gasstroom de eerste wassectie binnen. De cassettes van de druppelscheider hebben aan de onderkant openingen voor de afvoer van het waswater naar de centrale wateropvang van de wassectie.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

De aerodynamisch gevormde druppellamellen leiden de luchtstroom met vloeistofdruppels om. Het gas zal door de profielen stromen. De vloeistofdruppels kunnen op grond van hun massatraagheid deze afbuiging niet volgen. Daardoor komen de druppels in contact met de scheidingsvlakken van het profiel. De druppels blijven hier achter en agglomereren tot grotere druppels. Het systeem wordt gecompleteerd met een roestvrije schakelkast met een zelf geprogrammeerde Siemens S7-1500 PLC.