Geur scrubber voor geur- en smaakstoffen

Geur scrubber voor geur- en smaakstoffenGeur scrubber voor geur- en smaakstoffen

Een op maat gemaakte verticale polyethyleenwasser die speciaal is geconfigureerd volgens de gespecificeerde specificaties met een diameter van 1.600 mm en een hoogte van 6.500 mm als quench om de gastemperatuur te koelen.

De gaswasser werkt volgens een gesloten lussysteem waarbij de wassecties bestaan uit een open sproeisysteem. De gaswasser is uitgerust met verwijderbare sproeilansen met tangentiële holle kegel sproeikoppen, verdeeld in twee secties, een agglomerator, een scheidingsbodem en een gaasdemister.

Proces

De eerste wasfase is een alkalische wassectie met een natriumhydroxideoplossing. De dosering van natronloog is gebaseerd op de pH. Beide wassecties bestaan uit holle kegelvormige sproeikoppen, die deels in tegenstroom en deels in tegenstroom zijn gemonteerd. De secties zijn uitgerust met verschillende sproeiarmen die boven elkaar zijn gemonteerd om een lange sproeibaan te verkrijgen. De secties zijn zo geconstrueerd dat de sproeiers, door hun gezamenlijk groot debiet, de binnenkant van de wassectie zeer doeltreffend spoelen. De sproeiers zijn met een overlappend sproeipatroon gemonteerd op verschillende sproeipijpen achter elkaar, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Hierdoor is een gestructureerde of willekeurige pakking geheel overbodig, zodat het drukverlies zeer gering is en vooral laag blijft. De chemicaliën worden gedoseerd in de buffertank, waar de geleidbaarheid van het waswater wordt gemeten. Op basis van deze gemeten waarden wordt het automatisch afgetapt en ververst uit het tweede (neutrale gedeelte), waarna de benodigde hoeveelheid natronloog in de wasser kan worden gedoseerd.

De tweede wasfase heeft mechanisch en hydraulisch precies dezelfde configuratie als de eerste wasfase. Deze sectie werkt echter met zoet water en er worden geen chemicaliën gebruikt. De druppelscheider van de tweede sectie voldoet aan de hoogst mogelijke eisen voor massatraagheidsafscheiders.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Droge luchtstroom : 5,110 kg/h
Waterdampstroom : 244 kg/h
Totale gasstroom in scrubber : 5,354 kg/h
Invoer gas temperatuur : 90 °C
Gasstroom : 5,600 Am3/h