Geurwasser voor braadovens

Geurwasser voor braadovensGeurwasser voor braadovensDe tegenstroom scrubber bestaat uit een horizontale, rechthoekige behuizing die gemaakt is van AISI 316L. Bij tegenstroom bewegen de wasvloeistof en het te zuiveren gas in tegengestelde richting. Het grote voordeel van tegenstroomwassen is dat naarmate het gas schoner wordt, ook de concentratie van de verontreiniging in de wasvloeistof afneemt. Zo blijft het reinigingsproces in de gehele installatie bijzonder effectief.

De scrubber is, in stroomrichting gezien, opgebouwd uit drie secties die technisch identiek zijn. Elke wassectie bestaat uit holle kegelvormige sproeikoppen, waarvan een deel in tegenstroom en een deel in tegenstroom. Elke sectie is uitgerust met meerdere sproeiarmen die achter elkaar zijn gemonteerd om een lange sproeibaan te verkrijgen en is zodanig geconstrueerd dat de sproeiers door hun gezamenlijk groot debiet tegelijkertijd de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn gemonteerd met een overlappend sproeipatroon, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas niet door de sproeisecties kan gaan zonder bevochtigd en gereinigd te worden. Een willekeurige verpakking is daardoor geheel overbodig, zodat het drukverlies zeer gering is en vooral laag blijft.

  1. Alkalische wassectie met natronloogoplossing voor het uitwassen van vetdampen en vetgebonden stofdeeltjes. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffer van de wasser, waar ook de pH-waarde van het waswater wordt gemeten zodat automatisch de juiste hoeveelheid natronloog wordt gedoseerd.
  2. Oxidatieve wassectie met natriumhypochlorietoplossing om de mogelijk geurvormende elementen te laten oxideren zodat ze geen geurhinder meer kunnen veroorzaken. De dosering van natriumhypochloriet wordt gecontroleerd door middel van een sensor voor vrij chloor.
  3. De chemicaliën worden gedoseerd in de geïntegreerde buffer van de wasser, waar ook het vrije chloor van het waswater wordt gemeten zodat automatisch de juiste hoeveelheid natriumhypochloriet wordt gedoseerd.
  4. Wassectie met schoon waswater voor een laatste opvang van in water oplosbare gasdeeltjes en eventuele dampen uit de wassectie met natriumhypochloriet.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Minimum gas flow rate : 20,000 Am3/h
Nominal gas flow rate : 40,000 Am³/h
Maximum gas flow rate : 60,000 Am3/h
Relatieve luchtvochtigheid : 1 – 2 %
Temperatuur gas invoer : 90 – 110 °C
Dimensies : 7,500 x 2,000 x 2,920 mm
Operationeel gewicht : ca. 9,000 kg
Odor scrubber for roasting ovens

Odor scrubber for roasting ovens