Geurwassers voor droogovens (Food to Feed)

Geurwassers voor droogovens (Food to Feed)Geurwassers voor droogovens (Food to Feed)Horizontale scrubber installatie
De tegenstroom scrubber bestaat uit een horizontale, rechthoekige behuizing die gemaakt is van AISI 316L. Bij tegenstroomwassen bewegen de wasvloeistof en het te zuiveren gas in tegengestelde richting. Het grote voordeel van tegenstroomwassen is dat naarmate het gas schoner wordt, ook de concentratie van de verontreiniging in de wasvloeistof afneemt. Zo blijft het reinigingsproces in de gehele installatie bijzonder effectief.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

De scrubber is, in stroomrichting gezien, opgebouwd uit drie secties die technisch identiek zijn. Elke wassectie bestaat uit holle kegelvormige sproeikoppen, waarvan een deel in tegenstroom en een deel in tegenstroom. Elke sectie is uitgerust met meerdere sproeiarmen die achter elkaar zijn gemonteerd om een lange sproeibaan te verkrijgen en is zodanig geconstrueerd dat de sproeiers door hun gezamenlijk groot debiet tegelijkertijd de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn gemonteerd met een overlappend sproeipatroon, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas niet door de sproeisecties kan gaan zonder bevochtigd en gereinigd te worden. Een willekeurige verpakking is daardoor geheel overbodig, zodat het drukverlies zeer gering is en vooral laag blijft.

Bijtende soda (NaOH) sectie
Alkaline wasgedeelte met natronloogoplossing voor het uitwassen van de zuurvormende bestanddelen en eventuele vetdampen. Sproeigedeelte met natronloogoplossing voor het bevochtigen en schoonhouden van de gelijkrichter. Gelijkrichter voor het lamineren van de gasstroom. De gelijkrichter bestaat uit verwijderbare cassettes, zodat de gelijkrichters gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor inspectie en eventuele reiniging. Druppelafscheider voor het verwijderen van de druppels uit de gasstroom en het voorkomen van verontreiniging met de tweede wassectie.

Sodium hypochlorite (NaOCl) sectie
Oxidatieve wassectie met natriumhypochlorietoplossing om de geurvormende elementen te oxideren zodat ze geen geurhinder meer kunnen veroorzaken. De dosering van natriumhypochloriet wordt gecontroleerd door middel van een sensor voor vrij chloor met geïntegreerde pH-correctie. De chemicaliën worden rechtstreeks in de geïntegreerde buffertank gedoseerd, waar ook het vrije chloor van het waswater wordt gemeten zodat automatisch de juiste hoeveelheid natriumhypochloriet wordt gedoseerd. Druppelafscheider voor het verwijderen van de druppels uit de gasstroom en het voorkomen van verontreiniging met de tweede wassectie.

Neutrale sectie
Wassectie met schoon waswater voor een laatste opvang van in water oplosbare gasdeeltjes en eventuele dampen uit de wassectie met natriumhypochloriet. Dubbele druppelscheider als laatste afscheider voor het verwijderen van de meegevoerde druppels.

Dimensies : 6,200 x 2,500 x 3,000 mm
Bedrijfs gewicht : approx. 10,000 kg
Gas flow rate : 45,000 - 80,000 Am3/h
Relatieve Luchtvochtigheid : 80 – 90 % RH
Gas temperatuur : 58 – 65 °C
Maximum stofbelasting : 500 mg/Nm3
Odor scrubber for drying ovens (food to feed)

Odor scrubber for drying ovens (food to feed)

Pakket systeem

  • Roestvrij stalen 316 behuizing
  • Siemens S7-1500 PLC in Rittal kast
  • BRL erkend doseersysteem
  • KSB centrifugaalpompen
  • Endress + Hauser instrumentatie
  • Centrifugaal ventilator
  • ECON kleppen
  • Iwaki magneet aangedreven doseerpompen