Nafta scrubber voor dampterugwinning (benzeen)

Nafta scrubber voor dampterugwinning (benzeen)Nafta scrubber voor dampterugwinning (benzeen)De scrubber wordt gebruikt in een tankpark voor de terugwinning van dampen die ontsnappen tijdens het vervoer van vloeistoffen van tank naar tank en van tank naar vrachtwagen. Deze scrubber bestaat uit een cilindrische verticale kolom die rust op gelaste poten. De gaswasser bestaat uit twee secties waar de naftadeeltjes worden uitgewassen.

De damp komt onderaan binnen via een halve buis om een laminaire luchtstroom te verkrijgen. De willekeurige pakkingen (Pall-ringen) erboven dienen om het contactoppervlak te vergroten, met als doel een betere en langere uitwisseling tussen het gas en het wasmedium. De sproeikop die zorgt voor het spoelen van de pakkingen is van het type met een volle kegel. Als wasvloeistof wordt kerosine gebruikt om de benzeen op te lossen.

 

De resulterende druppels in de behuizing kunnen niet in de omgeving worden geloosd en moeten daarom worden opgevangen. Het afvangen van de druppels gebeurt met een gaasontluchter.

Gas flow rate : 80 Nm3/h
Diameter : ø 600 mm
Hoogte : ± 3.500 mm
Materiaal : AISI 316L
Druk : omgeving

Are you facing any challenges?
Get in touch with us