Geurwassers voor braadovens

Geurwassers voor braadovenOm het afvoergas van de ovens van drie productielijnen te reinigen is een tweetraps luchtwasser opgezet. Aangezien het gas geurhoudende vetdampen en (stof)deeltjes bevat, moet de wasser geschikt zijn voor beide toepassingen. Gezien het probleem van een relatief grove reiniging van stofdeeltjes en de mogelijk in aerosol voorkomende geurdeeltjes, zal de wasser uit verschillende secties moeten bestaan. In de eerste fase wordt eventueel in water opgeloste natronloog gebruikt. Dit is nodig om de (vetgebonden) geurdeeltjes af te scheiden door middel van verzeping. De tweede wasfase gebruikt alleen water om eventuele chemische componenten te neutraliseren.

Een horizontale open wassectie van roestvrij staal 316L die dient als wasser. Deze wasser bestaat uit een rechthoekige behuizing met gelijkrichters, twee wassecties met geïntegreerde wasvloeistofopvang en druppelscheiders. Beide wassecties zijn voorzien van een toegangsluik. De verbindingskegel bij de gasingang is eveneens voorzien van een inspectieluik. Als wasvloeistof voor de eerste wassectie kan natronloog worden gebruikt. Voor de tweede wassectie moet een neutrale wasvloeistof worden gebruikt.Een horizontale open wassectie van roestvrij staal 316L die dient als wasser. Deze wasser bestaat uit een rechthoekige behuizing met gelijkrichters, twee wassecties met geïntegreerde wasvloeistofopvang en druppelscheiders. Beide wassecties zijn voorzien van een toegangsluik. De verbindingskegel bij de gasingang is eveneens voorzien van een inspectieluik. Als wasvloeistof voor de eerste wassectie kan natronloog worden gebruikt. Voor de tweede wassectie moet een neutrale wasvloeistof worden gebruikt.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Luchtstroom : 20,000Nm3/ u
Afmetingen (L x W x H) : 4.000 x 1.500 x 1.500 mm
Materiaal behuizing : Roestvrij staal 316L
Materiaalscheiders : PP

De behuizing is voorzien van aansluitconussen tot een buisdiameter van Ø 800 mm. Naar wens worden de cassettes met gelijkrichters en druppelscheiders verdeeld in twee beter hanteerbare delen.

Druppelafscheiders

De druppelscheiders zijn zogenaamde schoteltypes die zijn gemonteerd in cassettes die in een rail in de gaswasser zijn gemonteerd. De kenmerken zijn een lage drukval, een hoge vloeistofbelasting, min of meer verstoppingsongevoelig en een groot snelheidspotentieel zodat het stromingsoppervlak van de gaswasser relatief klein kan worden gehouden. De cassettes waarin de profielen zijn gemonteerd zijn compact gehouden (laag gewicht) zodat ze gemakkelijk via een toegangsluik kunnen worden verwijderd. Indien de lamellen na verloop van tijd moeten worden gereinigd, kan dit zeer eenvoudig gebeuren door de cassettes te verwijderen en te reinigen met een (hoge)drukreiniger.