Verlenging levensduur koeltoren

Een inspectie van de koeltoren van een klant bracht aan het licht dat de ventilatoren in slechte staat verkeerden. Om te voorkomen dat deze vervangen dienden te worden hebben we voorgesteld deze te repareren en te voorzien van een nieuwe beschermende slijtlaag.

Voorbereiding

De ventilatorgroepen zijn eerst in het geheel gedemonteerd zodat deze uit de koeltorens gehesen konden worden. Eenmaal geplaatst op de bokken zijn de schoephoeken opgemeten en de bladvolgorde vastgelegd zodat de ventilatorbladen na conservering weer op de juiste manier teruggeplaatst konden worden op de naafplaat.

Naar de werkplaats

Nadat alles gelabeld was kon het op transport naar onze werkplaats in Brielle. Hier werden de bladen eerst gereinigd, ontvet, voorzichtig gestraald en vervolgens weer ontvet. Eventuele blaasjes en scheurtjes werden hersteld voordat de ventilatorbladen en naafplaten werden voorzien van een nieuwe coating. Hierbij zijn er meerdere epoxy slijtlagen aangebracht, vanzelfsprekend met inachtneming van de droog- en hardingstijden. Uiteraard kunnen hier ook coatings aangebracht worden in bepaalde RAL-kleuren of die geschikt zijn voor de nodige ATEX-zones.

Retour naar de klant

Na retourtransport zijn de ventilatorbladen weer netjes met inachtneming van de juiste schoephoek gemonteerd met nieuwe bevestigingsmaterialen. Vervolgens zijn de herstelde sets na montage in de koeltoren dynamisch gebalanceerd volgens de procedures van ISO1940 klasse 6.3. waarbij een trilling analyse deel uitmaakt van onze procedures. 

Meer weten?

De gehele service is mooi binnen de geplande stopperiode uitgevoerd en weer terug in positie gebracht zodat de klant weer volgens schema de koeltorens in gebruik kon nemen. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze service en koeltorenrenovaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op