Geavanceerd Gaswassysteem voor Duurzame Bedrijfsvoering

Bij veel terminals in de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen regio worden olie- en vetproducten met schepen, treinen en tankwagens aangevoerd, opgeslagen en vervolgens afgevoerd. Vanwege de stijgende behoefte aan natuurlijke olie- en vetresten voor de productie van biobrandstoffen is een toonaangevende terminal voornemens haar werkzaamheden verder uit te breiden.

Beheersen van Geurhinder: scrubber ontwikkelen

Bij het verpompen van deze olie- en vetresten komt er geurdragend gas vrij dat overlast voor de omgeving kan veroorzaken. Het ontwijkende gas wordt afgezogen en over een nieuw scrubbersysteem geleid. De gaswasser is geconfigureerd door onze eigen ontwerpafdeling op basis van eerdere ervaringen en is gefabriceerd in de werkplaatsen van Ravebo.

Het systeem werkt op basis van een vloeistof rondpompsysteem welke bestaat uit een tweetraps open-sproeisysteem. De eerste scrubber is inclusief een geïntegreerd buffervat, uitneembare sproeilansen met verstoppingsvrije sproeiers en een gecombineerd H2SO4 en NaOCl doseersysteem. De tweede scrubber is eveneens uitgerust met een geïntegreerd buffervat, uitneembare sproeilansen voorzien van sproeiers en een NaOH doseersysteem.

Resultaat

De installatie is eerst FAT (factory acceptance test) goedgekeurd waarna de scrubber is gedemonteerd en vervolgens verzonden naar de klant om aldaar te worden geassembleerd. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze installaties of oplossingen voor geur, emissie of gas problemen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op