Engineering

GaswasserRavebo ontwerpt - met een team engineers - in eigen beheer gaswassers, stofwassers, geurwassers en uiteenlopende druppelafscheidingssystemen. Ieder systeem is in overleg met de klant volledig afgestemd op de specifieke eisen van het betreffende proces.

Verschillende wassers

Ravebo bouwt zowel verticaal als horintaal aangestroomde scrubbers, de toepassingen lopen uiteen van quenchers, druppelafscheidersystemen, stofwassers, chemische wassers tot aan geurwassers. De toegepaste materialen worden afgestemd op de applicatie en variëren van kunstof (PE, PP, GFK) tot aan verschillende soorten RVS. De systemen worden vooraf gevisualiseerd door middel van een Inventor pakket waarbij het geheel in 3D-presentaties (Autodesk Inventor) wordt geïmplementeerd in de productie-installatie van de klant. Deze werkwijze heeft als enorme voordelen dat de doorlooptijd en de kosten gering zijn en het eindresultaat al in offertestadium zichtbaar is.

Druppelafscheiders

De benodigde inwendige componenten zoals kolominternals en druppelafscheiders worden zorgvuldig in overleg met de klant geselecteerd. De systemen worden vervolgens onder volledige verantwoording van Ravebo samengebouwd en geïnstalleerd.

Op maat gemaakte systemen

schakelkastRavebo kan de installatie als onderdeel van een totaal project leveren maar is daarnaast in staat om het gehele project turn-key aan te pakken. Dat wil zeggen dat niet alleen de scrubber wordt geleverd maar ook wordt geïnstalleerd, aangesloten en in bedrijfgenomen. De installatie kan geleverd worden met compleet leidingwerk, schakelkasten, regelingen, pompen, ventilatoren en alle bijkomende appendages. De scrubber kan voorzien worden van een PLC regeling welke door eigen engineers worden geprogrammerd en op locatie kunnen worden geïmplementeerd.

Competenties

Voor de realisatie heeft Ravebo de beschikking over de navolgende essentiële competenties:

  • Flexibele organisatie
  • Ontwerpafdeling met meer dan 30 jaar ervaring
  • Eigen montagedienst
  • Turn-key projecten
  • Applicatiegerichte, pragmatische werkwijze.