Oplossingen voor bepaalde uitdagingen

Quencher Ravebo Brielle

Er zijn omstandigheden waarin het te reinigen gas niet rechtstreeks in een scrubber wordt geleid om gereinigd te worden. In bepaalde processen komen (verbrandings)gassen vaak met hoge temperaturen aan welke het noodzakelijk maken de scrubber uit een (duur) roestvast staal of ander kostbaar metaal te vervaardigen. Een goede oplossing hiervoor is om voor de scrubber een hoog temperatuur bestendige quench of koelsectie te plaatsen waardoor de wasser uit kunststof (PE, PP, GVK, etc.) kan worden gefabriceerd.

De werking van Quenchers

In quenchers wordt het hete afgas zeer vaak gekoeld met behulp van water alvorens het op de juiste temperatuur in de scrubber geleid wordt. Dit water wordt door middel van sproeiers direct in de gasstroom verneveld (open sproei systeem) waardoor het zeer snel verdampt.

Hoge temperaturen verlagen

Bij het quenchen wordt de gasstroom volledig verzadigd en doormiddel van adiabatische koeling teruggebracht tot de zogenaamde natte bol temperatuur. Met andere woorden; er worden heel veel kleine druppeltjes met een relatief groot oppervlak in de gasstroom geïntroduceerd waardoor deze zeer snel kunnen verdampen. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid warmte aan het gas onttrokken waardoor het sterk afkoelt (adiabatische koeling). Als de quench goed is geconfigureerd zal het gas afkoelen tot de verzadigingstemperatuur.

Quenchers voorkomen verstopping

Quencher Ravebo BrielleDe efficiëntie van de quencher is afhankelijk van de, door de sproeiers, gegenereerde druppelgrootte en de verblijftijd van het gas in de koelsectie. Ravebo maakt gebruik van speciale sproeiers welke verstopping tegen gaan en tegelijkertijd toch in staat zijn om zeer kleine druppeltjes te genereren. Dit is belangrijk omdat een quencher vaak gebruik van recirculerend water waardoor het water verzadigd kan raken met vuildeeltjes die een sproeier kunnen doen verstoppen.

Meereizende stofdeeltjes

Een bijkomend gevolg van een optimale quench is dat eventuele meegevoerde stofdeeltjes en andere verontreinigingen in het gas grotendeels worden verwijderd. Hierdoor wordt de belasting op de scrubber verkleind. Tevens is de gasstroom bij het betreden van de scrubber reeds volledig verzadigd wat bij zal dragen aan een betere gasreiniging. Verder is het negatieve effect (corrosoviteit) van eventuele in de gasstroom meekomende chemicaliën minder bij een lagere temperatuur wat gunstig kan zijn voor de chemische resistentie van de toe te passen materialen.

Wij hebben voor u de juiste oplossing, op maat gemaakt

De quenchers worden volledig in eigen beheer ontworpen en gebouwd voor iedere gewenste toepassing. De quenchers kunnen zowel stand alone worden geleverd alsmede in combinatie met een scrubber of zelfs geïntegreerd in de gasintrede van de scrubber. De quenchers kunnen vaak in bestaande installaties worden geïntegreerd. De open sproeisysteem quencher kenmerkt zich daarnaast ten opzichte van een venturi principe met een veel lager drukverlies. Ravebo kijkt samen met de klant naar wat de juiste oplossing is. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bekijken samen wat wij voor u kunnen betekenen!

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op