Vrijkomende schadelijke stoffen tijdens het laden en lossen

compacte scrubber

Het laden en lossen van schepen, vrachtwagens en treinwagons leidt tot het ontwijken van gas. Wanneer er sprake is van schadelijke, giftige of (sterk) geur dragende gassen of dampen mogen deze zeker niet vrijuit geëmitteerd worden. De verantwoordelijke van de installatie dient er voor zorgen dat de uittredende gassen of dampen worden ontdaan van de schadelijke componenten.

Tankscrubbers en Dampretour systemen

De scrubber is, door zijn veelzijdigheid en brede toepassingsgebied, een van de meest gebruikte technieken doordat de scrubber vanwege de explosieveiligheid direct bij de emissiebron geplaatst kan worden. Dit betekent dat er geen (lange) afvoerleidingen nodig zijn waardoor het geheel compact en dus relatief weinig kosten met zich meebrengt. Daarnaast kent een verticale tankscrubber een zeer kleine footprint waardoor bijvoorbeeld de ingenomen ruimte op de steiger of de kade beperkt blijft.

De constructie

Een gaswasser is door zijn bouw voor zowel continue gasstromen als sterk fluctuerende debieten, welke vaak inherent zijn aan badgeprocessen, uitstekend toepasbaar. Door de degelijke, eenvoudige constructie is het onderhoud tot een minimum beperkt en is de betrouwbaarheid gegarandeerd.

Voor toepassingen als ventgas scrubber voor opslagtanks in tankparken is dit type scrubber ook uitstekend toe te passen. Het is zelfs mogelijk omwille van de compacte bouwwijze de scrubber mobiel uit te voeren waardoor voor het gehele tankpark één scrubber voldoende kan zijn. Het is niet wenselijk en in sommige gevallen zelfs verboden om meerdere tanks op een scrubber aan te sluiten.

Elke opslagtank een eigen reiniging?

Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom een opslagtank zijn eigen reiniging nodig heeft:

  1. Verschillende gassen die niet met elkaar in aanraking mogen komen;
  2. De opslagtank ligt afgelegen waardoor (lange) pijpleidingen te duur zouden worden;
  3. Kosten van een (grotere) gebruikelijke scrubber;
  4. Energieverbruik (geen ventilator en pomp benodigd).

Opslagtank scrubber

Scrubber naar klantwens

Ravebo biedt op maat gemaakte oplossingen voor vrijwel iedere denkbare toepassing ter voorkoming van emissies, samen met de klant bekijken wij alle mogelijkheden voor de juiste uitkomst:

  1. Van de opslagtank als gevolg van emissie of bij druk- en/of temperatuurtoename;
  2. Ten gevolge van het verpompen van vloeistoffen (verdringing van gas);
  3. Bij verladingsstations (tevens ter verbetering van de arbeidsomstandigheden).

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op