De verticale scrubber

Verticale scrubberVerticale scrubberEen verticale tegenstrooms scrubber biedt een zeer efficiënte vorm van (gas)reiniging. De voornaamste reden is dat er een zeer goed contact is tussen wasvloeistof en vervuild gas. Dit type scrubber kan volledig op klantspecificatie worden geconfigureerd en hierdoor een zeer hoge mate van reiniging bereiken.

Hoe de verticale gaswasser te werk gaat

Het vervuilde gas komt via een zijintrede aan de onderzijde binnen middels een halve pijp of tangentiële instroming om een laminaire luchtstroom te verkrijgen. Tegen de gasstroom in sproeiende holkegelsproeiers doen vervolgens hun werk met een fijne druppel om zo veel mogelijk stof/gasdeeltjes te capteren. Deze sproeiers kunnen gevoed worden met recirculerend water. Op deze zelfde sproeileiding zijn tevens meestrooms volkegelsproeiers gemonteerd om de voorafscheider / agglomerator nat te houden voor een optimale werking en doen tegelijkertijd dienst om de lamelafscheider te reinigen.

Waarvoor dient de grofafscheider?

De grofafscheider / agglomerator is bedoeld om de grove druppels af te scheiden en de draadgeweven demister te ontlasten. Deze zou zonder voorafscheider / agglomerator kunnen verstoppen of overbelast kunnen raken. Daarnaast functioneert deze afscheider tevens als agglomerator wat betekent dat de fijne druppeltjes die normaliter niet af te scheiden zijn worden geagglomereerd. Dit houdt in dat de kleine druppeltjes samengroeien tot grote(re); hierdoor kan de draadgeweven demister optimaal functioneren.

Een tweede wassing

Boven de voorafscheider / agglomerator zijn wederom tegenstrooms sproeiende holkegelsproeiers geplaatst voor een tweede reiniging. Deze sproeiers dienen gevoed te worden met "schoon" water om geen nieuwe verontreinigingen in de lucht te brengen. Een draadgeweven demister functioneert ten slotte als fijnafscheider met een hoge afscheidingsgraad combineert en een laag drukverlies.

Voordelen van de verticale Scrubber

Pluspunten van de verticale gaswasser die ontworpen en gefabriceerd wordt door Ravebo. Samen met de klant kijken wij naar de juiste oplossing voor het (emissie)probleem.

  • Laag drukverlies; door de combinatie van de voorafscheider / agglomerator
  • Zeer hoog rendement
  • Compacte bouwwijze
  • Op klantspecificatie gebouwd

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op