Renovatie omkasting

Koeltoren omkasting renovatieKoeltorens zijn altijd voorzien van zijwanden. Bij de huidige generatie koeltorens wordt voor de wanden veelal gebruikgemaakt van kunststof, glasvezel platen, metaal of hout. De oudere installaties echter zijn veelal nog voorzien van asbest houdende beplating, wat gezien de huidige wetgevingen niet meer is toegestaan.

Materiaal

Tijdens de reparatie/renovatie van de koeltoren kan Ravebo de beschadigde wanden, of wanneer nodig, complete nieuwe wanden installeren. De gebruikte materialen hierin kunnen zijn:

  • Keralit;
  • Hout;
  • GRP (glasvezel versterkt kunststof);
  • Trespa.

De toegepaste materialen zullen zorgvuldig geselecteerd worden naar onder andere de elementen waar de installatie aan wordt blootgesteld. Indien er sprake is van een reparatie/renovatie waarbij sprake is van asbest houdend materiaal, zal Ravebo samen met zijn daarvoor gecertificeerde partner zorg dragen voor de verwijdering en afvoer van de risicodragende materialen. Alwaar na een vrijgave meting (vezel telling met behulp van actieve sampling) de nieuwe beplating geplaatst kan worden.
Wanneer een koeltoren meerdere cellen heeft, welke door wanden van elkaar gescheiden zijn, is hier in de meeste gevallen gebruik gemaakt van hout. Naar verloop van tijd zullen ook deze wanden aan slijtage onderhevig zijn of kan er schade ontstaan. In deze gevallen zal Ravebo zorg dragen dat deze wanden volgens de juiste specificatie en met de juiste materialen zullen worden gerepareerd of compleet worden vervangen.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een belangrijk onderdeel van de koeltoren. Een van de functies van de jaloezieën is het tegengaan van naar buiten spetterend water. Dit zou door aanvriezen of mos vorming voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Wanneer deze beschadigd zijn of ontbreken, levert en installeert Ravebo specifiek en op maat gesneden jaloezieën en elk gewenst materiaal.

koeltoren omkasting antislip

Veiligheid

Veiligheid is op productie locaties een rode draad, zo ook op een koeltoren. Door onder andere invloeden van vocht, zowel binnen als buiten de koeltoren kunnen gevaarlijke situaties voorkomen in de vorm van gladheid. Deze risico’s kunnen geminimaliseerd worden door het aanbrengen van antislip looppaden met leuning.

Materiaal

Ravebo installeert voor iedere toepassing het juiste antislip materiaal. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Kunststof looproosters;
  • Hout profielen;
  • PTFE antislip strips

De installatie van dergelijke looppaden heeft als bijkomend voordeel dat eventuele puntbelastingen sterk worden verminderd en daarmee mogelijke schade aan bijvoorbeeld het dek, wordt voorkomen.

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op