Reinigen van (rook)gassen

Rook gas reinigingHet reinigen van (rook)gassen in zogenaamde scrubbers (natwassystemen) geschiedt in veel gevallen met behulp van sproeisystemen. De uitvoeringen van deze systemen zijn zeer uiteenlopend maar alle systemen zijn gebaseerd op het versproeien van een wasvloeistof. De scrubber kan gebaseerd zijn op een open-sproeisysteem maar kan ook een zogenaamd contactlichaam (losgestorte vullichamen of een gestructureerde pakking) als basis hebben. In beide gevallen zijn sproeiers de meest toegepaste methode om de wasvloeistof te verdelen.

Het juiste materiaal

De omstandigheden waarin deze sproeiers moeten functioneren, vragen echter om hoogwaardige materialen omdat deze over het algemeen te maken krijgen met hoge temperaturen als ook corrosie en/of erosie. Gezien deze staat wordt hier dan ook vaak gebruik gemaakt van keramische grondstoffen zoals siliciumcarbide, fluorkunststoffen zoals PTFE, PVDF en hoogwaardige metalen zoals hastelloy en inconel.

Installatie van de sproeiers

De sproeiers dienen uiteraard op een of andere wijze gemonteerd te worden en dat gebeurd vaak door middel van een of meerdere sproeilansen. Deze sproeilansen staan ook bloot aan het agressieve milieu en zullen dus ook uit materiaal worden gefabriceerd dat hiertegen bestand is.

De plaatsing van de sproeiers

Daarnaast is ook de positionering van de sproeiers in de scrubbers van belang in verband met het proces. Voor een optimale gasbehandeling zoals quenchen, capteren van deeltjes en gas- en geurwassing, is een lang en zo intensief mogelijk contact tussen wasvloeistof en gas de belangrijkste voorwaarde. Een goed contact van vloeistofdruppeltjes met gas en stofdeeltjes zal leiden tot een grote reductie van de emissie.

Specialist in optimalisatie

Ravebo heeft zich gespecialiseerd in optimalisatie en standtijdverlenging van al deze proces- en sproeisystemen met als doel samen met de klant de werking van de installatie te verbeteren. Het verbeteren van de werking kan noodzakelijk zijn wanneer de emissierichtlijnen zijn aangescherpt of wanneer de scrubber een groter gasdebiet te verwerken krijgen.

Neem contact met ons op

Wij helpen u graag met uw (gas)probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zullen samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn om uw proces te verbeteren en of wij wat voor u kunnen betekenen.

Neem contact op met onze scrubberspecialist

Verhoog uw industriële processen met onze geavanceerde natte gaswassers. Onze specialist staat klaar om u te begeleiden naar efficiëntie, productiviteit en milieunaleving. Neem nu contact met ons op voor deskundig advies, maatwerkoplossingen en snelle reacties. Laten we vandaag nog uw perfecte scrubberoplossing vinden.

Neem contact met ons op