Scrubber installatie voor chemische afvalinstallatie

Quench
Scrubber installatie voor chemische afvalinstallatieScrubber installatie voor chemische afvalinstallatieDe primaire functie van het quenchvat is het koelen van de gasstroom, waardoor een zekere waswerking ontstaat. Door middel van twee sproeilagen met sproeiers met een zeer fijn homogeen sproeipatroon wordt het binnenkomende gas verder teruggekoeld. Door het vat voldoende hoog te monteren, kan het spoelwater vanuit de gaswasser vrij naar de buffertank stromen.

Diameter : Ø 1,500 mm
Total hoogte : 6,000 mm
Negatieve druk : 100 mbar
Materialen : PP
Drukverlies : 2 Pa

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Scrubbers voor SO2-verwijdering

De gaswasser is uitgerust met volledig verwijderbare meervoudige sproeilansen die boven elkaar zijn gemonteerd om een lang sproeipatroon te verkrijgen. De verstoppingsvrije tangentiële holle kegelnozzles doen hun werk met een fijne druppel om zoveel mogelijk gasdeeltjes af te vangen. De sectie is zo geconstrueerd dat de nozzles door hun gecombineerde grote debiet tegelijkertijd de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn gemonteerd met een overlappend sproeipatroon, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas niet door de sproeisectie kan gaan zonder bevochtigd en gereinigd te worden. Hierdoor zijn willekeurige pakkingen volledig overbodig, zodat het drukverlies zeer laag is en blijft. De kwaliteit van het waswater wordt gemeten. Op basis van de gemeten waarden kan dan automatisch worden gespoeld en vervolgens met vers water worden bijgevuld;

Om het verlies aan wasmiddel zoveel mogelijk te beperken is boven de voorafscheider een eindafscheider in de vorm van een zeer fijnmazige demister gemonteerd. Deze gaasafscheider zorgt voor een definitieve scheiding van de druppels en combineert in deze configuratie een hoge afscheidingsgraad met een relatief laag drukverlies.

Diameter : Ø 1,500 mm
Hoogte : 6,000 mm
Materiaal : PP

Oxidatiekolommen
Scrubber system for chemical waste plant 1Scrubber system for chemical waste plant 1De primaire functie van de oxidator is het oxideren van MgSO3 tot MgSO4, deze oxidatie vindt plaats door een intensief contact van MgSO3 en lucht. Door middel van sproeiers wordt de vloeistof fijn verdeeld, waarna de ingeblazen lucht in contact komt met de vloeistof en de oxidatie plaatsvindt. Om het verlies aan wasmiddel zoveel mogelijk te beperken, wordt boven de voorafscheider een eindafscheider in de vorm van een zeer fijnmazige demister gemonteerd. Deze gaasdemister zorgt voor een definitieve scheiding van de druppels en combineert in deze configuratie een hoge scheidingsgraad met een relatief laag drukverlies. Ter compensatie van het verdampingsverlies wordt vers water gebruikt.

Vloeistof samenstelling : MgSO3 + MgSO4 dissolved in water
Vloeistof flow rate minimum : 36 m3/h
Vloeistof flow rate maximum : 120 m3/h
Vloeistof temperatuur : 30 - 40 °C
Luchtstroom maximum : 20,000 Nm3/h
Diameter : Ø 1,750 mm
Hoogte  : 8,000 mm