Scrubber voor waterzuiveringsinstallatie

Scrubber voor waterzuiveringsinstallatieScrubber voor waterzuiveringsinstallatie

De tegenstroomwasser bestaat uit een horizontale, rechthoekige behuizing van roestvast staal 316L. De wasser is gemonteerd op een AISI 316L frame inclusief de ventilator.

Bij tegenstroomwassing bewegen de wasvloeistof en het te zuiveren gas in tegengestelde richting. De scrubber wordt toegepast met een pompsysteem. Tegenstroomwassing is recht evenredig dat naarmate het gas schoner wordt, ook de concentratie van de verontreiniging in de wasvloeistof afneemt. Zo blijft het reinigingsproces in de gehele installatie bijzonder effectief.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

De positionering van holle kegelnozzles in de gaswasser is van het grootste belang voor een optimale gasbehandeling, in verband met het afvangen van deeltjes door intensief contact tussen wasvloeistof en procesgas. Optimaal contact van fijne vloeistofdruppels met gasdeeltjes zal leiden tot een grote opname van vervuilende gassen.

De gaswasser is opgebouwd, gezien in de stroomrichting, uit een sproeisectie voor het bevochtigen van de gelijkrichter en twee wassecties voor het afvangen van stofdeeltjes en in water oplosbare componenten. De wassectie bestaat uit holle kegel-spuitmonden, die deels in tegenstroom en deels in tegenstroom zijn gemonteerd. Deze wassectie is uitgerust met verschillende sproeiarmen die achter elkaar zijn gemonteerd om een lang sproeipatroon te verkrijgen en is zodanig geconstrueerd dat de sproeiers door hun gezamenlijk groot debiet de binnenkant van de wassectie tegelijkertijd goed spoelen. De sproeiers zijn gemonteerd met een overlappend sproeipatroon, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas niet door de sproeisecties kan gaan zonder te worden bevochtigd en gereinigd. Hierdoor zijn willekeurige pakkingen (pallringen) volledig overbodig, zodat het drukverlies zeer laag is en vooral laag blijft. Zowel de sproei- als de wassectie zijn voorzien van een inspectieluik, zodat de gelijkrichters, sproeikoppen en druppelscheiders zeer gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd.

Lengte : 3,600 mm
Breedte : 650 mm
Frame Hoogte : 200 mm
Totale hoogte : 1,000 mm
Materiaal : RVS 316L
Gas flow rate minimum : 1,650Nm3/h
Gas flow rate maximum : 3,030Nm3/h
Gas temperatuur : 150 °C
Relatieve vochtigheid : 95 %
Stofbelasting : 1,500mg/Nm3
Proces druk : atmosfeer
Gas samenstelling : lucht met onder andere boterzuur, waterstofsulfide en propionzuur.
Zuurgraad : pH 7+
Calcium insluiting : > 50 mg/l