Scrubberinstallatie voor fluor

Scrubberinstallatie voor fluorScrubberinstallatie voor fluorIn twee reactoren wordt calciumfosfaat gedoseerd als poedervormig reagens in fosforzuur bij 90 °C. Bij de reactie komt waterstoffluoride vrij, de emissies moeten voldoen aan de eisen volgens Vlarem II.

Procescondities

Gasstroom : 7.500 Am3/u
Ontwerptemperatuur : 58 °C
Huidige druk : 932 mbar (absoluut)
Maximale belasting van fluor : 300 g/u
Maximale stofbelasting : 1.600 mg/m3

Een tegenstroom scrubberinstallatie (verticale opbouw, interieuropstelling), inclusief separaat opgestelde vloeistofbuffer, die speciaal is geconfigureerd voor een procesgasstroom met een maximale flow van 7.000 Am3/h. De installatie is volledig uitgerust met PLC-besturing, instrumentatie, pompen, centrifugaalventilator en appendages. Het scrubberhuis is voorzien van twee flensverdelingen zodat bij periodiek onderhoud de voorscheider en eindscheider kunnen worden verwijderd voor onderhoud of reiniging. De kolom is gemaakt van PP.

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Schrobpomp

Scrubberinstallatie voor fluorScrubberinstallatie voor fluorDe magneet aangedreven centrifugaalpomp (gefabriceerd door Iwaki, met Siemens motor) wordt direct op de buffertank van de scrubber gebouwd en pompt de wasvloeistof in een gesloten kringloop rond. Het pompdebiet en de persdruk zijn constant. De pomp is voorzien van een blocker optie door middel van handmatig bediende kogelkranen (gefabriceerd GF+) en een lokaal uitleesbare druktransmitter (gefabriceerd Endress & Hauser) aan de perszijde om de status van de nozzles te beoordelen. Een hogere pompdruk ten opzichte van de begindruk kan betekenen dat sproeiers verstopt kunnen raken. Materialen: ETFE / SIC

Level controle

Het niveau van de wasvloeistof in de buffertank wordt continu gemeten met een ultrasone niveaumeter (gefabriceerd Endress & Hauser) voor de verschillende werk- en alarmniveaus. Naast de geleidbaarheidsmeting kunnen de signalen worden gebruikt om de elektrisch aangedreven afvoer- en bijvulkleppen aan te sturen. De toevoer van vers suppletiewater kan worden geregeld door middel van een elektrisch bediende kogelkraan met flens (24 VDC, gefabriceerd GF+). Het lozen van waswater is afhankelijk van de kwaliteit van het waswater en moet plaatsvinden op basis van geleidbaarheid (merk Endress & Hauser). De buffertank is voorzien van een elektrisch bediende kogelkraan met flens om de afvoer te regelen.

geleidbaarheid

De buffer is voorzien van een Flens DN50 waarin de geleidbaarheidssensor (merk: Endress+Hauser) wordt gemonteerd. De sensor wordt geleverd met een vaste kabel en een zender die in de schakelkast wordt gemonteerd. De geleidbaarheidssensor is een digitale inductieve geleidbaarheidssensor met hoge chemische bestendigheid (PFA en PEEK).

Druktransmitter

Compacte druktransmitter met robuuste keramische olievrije meetcel. Bestand tegen frequente overbelasting en zeer diep vacuüm. Geschikt voor zowel druk- als niveautoepassingen. Display bediening met LCD en drukknop op display. Vervaardigd uit PVDF met Kalrez afdichting.

Fan

Ventilator ter overbrugging van het drukverlies over de scrubberinstallatie (inclusief aansluitleiding). De ventilator is volledig uitgevoerd in PP.

Dimensies

Gasinvoer/-uitgang : DN500
Diameter scrubber : ø 1.400 mm
Bufferafmetingen : ø 1.200 x 1.000 mm (D x H)
Totale hoogte van kolom : ca. 3.400 mm
Materialen : PVDF en PP