Scrubber voor het verwijderen van fijnstof

Scrubber voor het verwijderen van fijnstofScrubber voor het verwijderen van fijnstofEen op maat gemaakte horizontale open scrubber van polypropyleen. De wasser werkt volgens een zogenaamd gesloten lussysteem waarbij de wasvloeistof, bestaande uit water, over zeer fijne sproeiers wordt gepompt. De wasvloeistof wordt op basis van de vuilbelasting met een nader te bepalen tijdsinterval afgevoerd en het water wordt automatisch aangevuld om het waswaterniveau op peil te houden.

De scrubber is ontworpen voor een binnenopstelling. De wasser bestaat uit een rechthoekige behuizing met een gelijkrichter, een wassectie met geïntegreerde wasvloeistofopvang en een druppelvanger. De wassectie is voorzien van een toegangsluik. Als wasvloeistof voor de eerste wassectie kan een neutrale wasvloeistof worden gebruikt. De wasser is, in stroomrichting gezien, opgebouwd uit de volgende secties:

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

  • Sproeisectie, voor het bevochtigen en schoonhouden van de gelijkrichter. In de sproeisectie worden tangentiële vaste egel-spuitmonden gebruikt die het gehele oppervlak besproeien, zodat meegevoerde (stof)deeltjes de lamellen van de gelijkrichter niet kunnen verontreinigen. De sproeisectie is voorzien van een inspectieluik.
  • Gelijkrichter, voor het lamineren van de gasstroom. De gelijkrichter bestaat uit cassettes, waarin lamellen zijn gemonteerd, zodat deze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd voor inspectie en eventuele reiniging. Een gelijkrichter is nodig om de inkomende turbulente luchtstroom te lamineren, anders kan de luchtstroom niet worden gereinigd.
  • Wassectie, bestaande uit tangentiële holle kegel-spuitmonden waarvan de helft meestroomt en de helft tegenstroomt. De sectie is uitgerust met verschillende sproeiarmen die achter elkaar zijn gemonteerd om een lange(re) sproeibaan te verkrijgen. De sectie is zodanig geconstrueerd dat de sproeiers door hun gezamenlijk groot debiet tegelijkertijd ook de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn met een overlappend sproeibeeld op meerdere sproeipijpen achter elkaar gemonteerd, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas de sproeisectie niet kan passeren zonder te worden bevochtigd en gereinigd. Hierdoor is een zogenaamde toevalspakking geheel overbodig, zodat het drukverlies uiterst gering is en vooral laag blijft. De wassectie is voorzien van een inspectieluik.
  • Fijnafscheider, voor het verwijderen van de meegevoerde druppels. De fijnafscheider bestaat uit cassettes, zodat deze gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden voor inspectie en eventuele reiniging.
Dimensies (L x B x H) : 3,500 x 2,000 x 2,500 mm
Gas temperatuur : 20 °C
Gasstroom : 35.250 Am3/h
Druk val : 400 – 500 Pa