Scrubber voor verwijdering van acrylzuur

Scrubber voor verwijdering van acrylzuurScrubber voor verwijdering van acrylzuurEen op maat gemaakte verticale wasser die speciaal is geconfigureerd voor de afscheiding van acrylzuur uit een procesgasstroom met een maximale doorvoer van 60 Am3/h. De wasser werkt volgens een gesloten lussysteem waarbij het wasgedeelte bestaat uit tangentiële sproeikoppen waarvan de helft in tegenstroom en de andere helft in tegenstroom is gemonteerd.

De sectie is uitgerust met meerdere sproeiarmen die achter elkaar zijn gemonteerd om een lange(re) sproeipad te verkrijgen. De sectie is zodanig geconstrueerd dat de sproeiers, door hun gezamenlijk groot debiet, tegelijkertijd de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn met een overlappend sproeibeeld op meerdere sproeipijpen achter elkaar gemonteerd, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas de sproeisectie niet kan passeren zonder bevochtigd en gereinigd te worden. Hierdoor is een willekeurige of gestructureerde pakking geheel overbodig, zodat het drukverlies zeer gering is en vooral laag blijft.

Voor het wassen wordt proceswater gebruikt. Het waswater wordt na elke partij verneveld. De installatie is uitgerust met een:

  1. Roestvrij stalen 316 kolom
  2. Siemens S7-1500 PLC in EX-P kast
  3. Geïntegreerde buffer
  4. Vier verwijderbare spuitlijnen uitgerust met zes tangentiële holle kegel sproeiers en één tangentiële vaste gel sproeier
  5. Agglomerator/druppelscheider
  6. Demister van gaas
  7. Centrifugaalpomp geschikt voor ATEX zone II 2G Eex-d IIA T3
  8. pH-sensor

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

Gasstroom  : 60 Nm3/h
Nominale temperatuur : 20-25 °C
Maximum temperatuur : 50 °C
Maximum druk : 50 mbar
Nozzle druk : 3 bar