Scrubber voor MBS-verwijdering

Scrubber voor MBS-verwijderingScrubber voor MBS-verwijderingDe klant wil het ontluchtingsgas dat vrijkomt bij de nieuwe doseerinstallatie voor natriummetabisulfiet (MBS) ontstoffen. Het gaat om een discontinu proces met een luchtdebiet tussen 140 en 900 Nm3/h.

De op maat gemaakte verticale kunststof (PP) stofwasser is speciaal geconfigureerd voor de afscheiding van MBS (natriummetabisulfiet)-stofdeeltjes uit een procesgasstroom met een maximale doorvoer van 900 Nm3/uur. De wasser werkt volgens een zogenaamd gesloten lussysteem. De sectie is uitgerust met meerdere sproeiarmen die achter elkaar zijn gemonteerd om een lang(er) sproeipad te verkrijgen. De sectie is zo geconstrueerd dat de sproeiers, door hun gezamenlijk groot debiet, tegelijkertijd de binnenkant van de wassectie goed spoelen. De sproeiers zijn met een overlappend sproeibeeld op meerdere sproeipijpen achter elkaar gemonteerd, waardoor een zeer intensief reinigingssysteem ontstaat. Dit betekent dat het verontreinigde gas de sproeisectie niet kan passeren zonder bevochtigd en gereinigd te worden. Een willekeurige pakking is daardoor geheel overbodig, zodat het drukverlies zeer gering is en vooral laag blijft.

De door de sproeier veroorzaakte druppels mogen uiteraard niet in de buitenlucht terechtkomen en moeten daarom worden opgevangen. Dit afvangen van de druppels gebeurt met behulp van een draadgeweven demister. Voor het wassen wordt proceswater gebruikt waaraan NaOH wordt toegevoegd dat voor een concentratie hoger dan pH 11 zorgt. Het waswater wordt na elke partij verneveld.

Gas flow rate : 140 – 900 Nm3/uur
Invoer temperatuur : omgeving
Gas samenstelling : Lucht met MBS stofdeeltjes
Was vloeistof : Proces water met NaOH
Totale hoogte : 8.300mm

Are you facing any challenges?
Get in touch with us