Scrubber voor zetmeelverwijdering

 

Scrubber voor zetmeelverwijderingScrubber voor zetmeelverwijderingDe scrubber die achter de zetmeetdroger is gemonteerd is bedoeld om de emissie van zetmeel binnen de toegestane eisen te houden, maar uit metingen is gebleken dat de emissie-eisen worden overschreden en daarom zal een nieuwe natte wasser gewenst zijn.

In de huidige scrubber, die achter de zetmeeldroger is geschakeld, zijn de luchtsnelheden zo hoog dat hier in combinatie met de hoge ingangsconcentraties geen goede afvang van zetmeeldeeltjes kan worden bereikt. Op basis van deze informatie wordt aanbevolen een horizontale wassectie te installeren voor de huidige natte wasser zodat een eerste afscheiding van zetmeeldeeltjes kan plaatsvinden.

Daarnaast zal ook de huidige wasser van de droger moeten worden geoptimaliseerd.

Deze optimalisatie behelst de toepassing van een agglomerator in combinatie met een sproeisysteem. Dit sproeisysteem zorgt voor bevochtiging van de agglomerator zodat deze een optimaal rendement heeft en er geen afzetting van zetmeel plaatsvindt. Nadat de luchtstroom door de agglomerator is gegaan, worden de meegevoerde druppels opgevangen door middel van een fijne afscheider.

Stroom : 7,500 Nm3/h
Lengte : 4.000 mm
Breedte : 3.100 mm
Hoogte : 3.200 mm
Materiaal : AISI 316L

Are you facing any challenges?
Get in touch with us

 

Scrubber for starch removal

Scrubber for starch removal